ninnej

Alla inlägg under juni 2010

Av ninnej - 11 juni 2010 22:12

I dag kan jag inte heller skryta av att det blev mycket arbete gjort. Mamma väckte mig vid halv åtta, och det första jag frågade om, var vädret. Därav inget målande utfört.


...Och därav. Lite shopping. Eller rätt mycket. Fast det var länge sen jag var så snusförnuftig!

Handlade lite grejer till plupparna (ökenråttorna), mat, gnagstänger och en resebur, som jag har velat ha och göra dem lite mer portabla XD Den kostar vanligtvis runt 200-300 kronor, men det kostade förbluffande TJUGONIO KRONOR!! Då blev jag nästan helt vild och galen. Helt i extas, vilket jag fortfarande är. Över denna söta lilla resebur. (Ska ladda upp bild via mobilen...) Sen hittade jag 15 liters spån (till buren) som kostar runt 50 kronor i affären, som kostade 10 kronor. Jag köpte ju såklart några såna.


Sen lite sopsäckar, skärp tll Karl, målarfärg med tillbehör, en supersnygg "powerfleece" till promenad och träning, ridstrumpor, något till scrapbooking, tvättsåpa, tamponger (sm kostade lika mycket/lite som Karls skärp. Vet inte vad det säger mest om. Tamponger skulle varit GRATIS. Är ju inte så att jag varken vill eller väljer att ha mens.. Tror kanske det finns nån mer som tycker samma?)

Och sen lite mer grejer som säkert blir ledsna över att de inte nämns. Superlim, och penslar. Blabla.

Hur mycket nödvändiga saker som helst. Och det är så skoj.

Jag räknade på skoj ut ungefär hur mycket sakerna skulle kosta i vanliga affärer, och räknade ut att jag sparade 1134 kronor. (På att handla för i underkant av 500). Jag höll på att börja grina när jag såg det XD Heja Ullared!!


Skall försöka få åkt dit innan vi skall flytta in i nya lyan, med tanke på mera målarfärg osv. Jag vill ju inte bestämma och välja allting utan Karl! (Därav bara vit färg ^^)


SÅ! Nu skall jag nog gosa ner mig i soffan. Har mens, och är gaaanska trött efter typ 12 timmars utflykt idag! Haha. Snacka kärringrally! (Jag blev bara påkörd en gång av en med kundvagn denna gången! :D)


Kram!


Av ninnej - 11 juni 2010 00:02

Ojoj. Idag blev inte många barn gjorda. Eller mycket arbete utfört. Stod under tak och målade på stege i typ 2 timmar, och blev väldigt kall och våt ändå, så jag fick ge mig för dagen. Inte så tjusigt att måla när det regnar heller...


Vi kollade nyss på Sherlok Holmes, som jag fått för mig har fått dålig kritik? -Inte förstår jag varför i så fall. En mycket underhållande film, med superbra kommentarer som verkligen var genomtänkta! Absolut sevärt tycker nu jag! ;)


I morgon blir det Ullared på oss, och eftersom det antagligen regnar, så åker jag med! Hehe. Skall titta efter billig, vit målarfärg samt lampor som Karl vill ha. Till nya lyan såklart! 


Då var jag nog klar för att nalla. Sov gott.


Kram

Av ninnej - 10 juni 2010 13:19

Sådär. Departure börjar närma sig inför Ulricehamn, och jag har nyss slängt ihop lite lunch. Medan jag gjorde detta fick jag en lite otrevlig insikt. Eller trevlig för min del.. Kanske.. 


Jag stekte två ägg, därav ett var från pappas höns, medan det andra var såkallat ekologiskt och från affären. 

Tog en bild så ni själv kan se skillnaden på gulan. Vet inte om folk är medvetna om detta, men man kan ju kort säga att ju bättre hönan har det, desto gulare/mer orange är gulan.


  


Så om någon som läser detta bryr sig lite, så köp åtminstone ekologiska ägg från höns som har tillgång till utevistelse. De smakar dessutom mycket godare! (Helst från helt frigående "privata höns"...)



Det var dagens moralpredikan. Men jag tycker det är viktigt.

Själv min lilla lillasyster har yttrat att "Det spelar ingen roll för Linnea vad det är, bara det är ekologiskt"..... Hm.. Hehe. Nåja. Min åsikt i den frågan är ju ganska känd, tydligen. 


Kram!

Av ninnej - 10 juni 2010 10:38

Man pratar ofta om det "att bli vuxen" och jag tänker ständigt på vilka saker som gör att man vet att man är vuxen. Förut tyckte jag att om man hade en egen verktygslåda, så gav ju det en del vuxenpoäng. (Innan tyckte man ju om man var uppe länge osv, hehe..). Men jag har faktiskt kommit på det ultimata, förutom att gå och lägga sig tidigt, även fast man inte behöver. 

Nu kommer det.


Du vet att du är vuxen när du betalar dina egna antidepressiva mediciner själv.


Och.. Jaha. Då är jag väl lite vuxen after all. 


Kram!

Av ninnej - 10 juni 2010 09:59

Nu sitter mitt hjärta i hallen och tar på sig skorna, och denna gången kommer han inte hem förrän vi åker på semester. Han kommer i och för sig inte hem då heller, eftersom det är jag som åker upp till Strömstad och hämtar honom. ...Får försöka komma och hälsa på nånting, och tänka på klirret i kassan istället.


Usch, nu gick han.... Blir lite tung i hjärtat, och det känns lite svårare att andas. Just det går aldrig över... Vänjer mig aldrig.

Men snart är det som sagt över, och då skall han jobba här i Göteborg istället! 


Blah. Nej det har inte gått över än.... 


Sitter kvar.... Är bara att vänja sig, tror jag. Här blir inga barn gjorda!

Har lite ärenden att kirra idag, men djuraffären är inte öppen än. Undrar hur vi gör när vi flyttar ifrån denna djuraffären. Snark. Vi får väl åka och "storhandla" till de små här. Måste hämta ut mera lyckopiller också. Hoppas jag har råd med allt!


Nu känner jag att det börjar klia lite i fingrarna efter att få flytta in i lägenheten. Vi har ju som sagt en hel månad på oss att göra det till "vårat", och det skall bli superkul. Undrar lite hur jag skall få ihop pengar till hyrorna, men den tid den sorg.


Karl funderar förresten på att börja blogga! Det kan bli roligt att veta hur han tycker och tänker, för sedan att skriva sarkastiska kommentarer till det han skrivit... Meh, precis som han gör här! Hihi. Vi är som dagisbarn som kastar lera på varann. Tur att det var "han som började!"


Kram!

Av ninnej - 9 juni 2010 22:56

God kväll kära läsare! I går hade vi besöksrekord här på bloggen, och det är ju jättekul! Vi kryper stadigt uppåt.. Sakta, men dock säkert.


Anledningen till att jag inte bloggat idag är att det varit full fart helt sedan vi gick upp, med Hedvigs (Karls syster) studentfirande! Trots rejält med regn var det super-stämning på Hulebäcks skolgård, och jag kan inte fatta att det har gått ett helt år!


(Jag sa nyss att jag var torr i munnen, och bad om ett glas vatten.... Jag fick både vatten och fuktighetskräm..! Haha.. Lustigkurre XD)


Mellan utspringet och middagen, trängdes mer eller mindre, hela Karls familj ihop i våran rätt så rymliga lägenhet, utan problem! Det är otroligt hur många som får plats här. Är det hjärtrum är det stjärtrum... Något jag definitivt har fått öva mig på. Men nu var det jag som bjöd hem alla, och det var verkligen supertrevligt! 

Karls lilla lillebrorsa hade en liten powernap i våran säng, och blev fruktansvärt rädd när han vaknade och såg mig. -.- han pekade liksom på mig och skrek. Hehhhh.. Snark.

Jag använde alla mina knep ungefär hela kvällen (och insåg att jag inte har haft några småttingar i mitt liv på ungefär 10 år...!) men till slut fick jag hålla honom i handen, och sen fick jag en puss, och sen satt han i mitt knä och åt... -Det funkade bra när man kunde besticka med mat ^^


Vi åt på Magnus & Magnus (m2), och förmodligen det bästa jag någonsin ätit! -Ingen höjdare att blanda alkohol med mina lyckopiller, så jag fick ta det lite lugnt. Rekommenderar varmt den restaurangen. Supermysig lokal, toppentrevlig och kunnig personal.. och VANSINNIGT god och spännande mat! 

Har haft en fantastiskt trevligt dag tillsammans med vad som börjar kännas lite mer och mer som min andra familj. -Om ni läser detta, så tack för i kväll!


Och åter igen Hedvig - Grattis till studenten!! <3


    

Vacker student med söta Olof.




Olle pekar på "mamma" -alla kallas nämligen mamma!


Nu blir det LOST med min supermysiga kille! :) - Våran lägenhetsansökan blev förresten godkänd av bostadsrättsföreningen, och det ser lovande ut att vi antagligen får hyra i hela två år! -Det känns gött skall ni veta!!


Ha det nu gott <3 Kram


Av ninnej - 8 juni 2010 22:30

Nu alla. Kära läsare, vem ni nu är, skall ni få se något spännande. Hm.. Nej. Det blev inte mycket till städande förut, men jag hann med att städa plupparnas bur. Medan jag gjorde det sprang de runt själva på (den inglasade) balkongen, precis som de brukar. 

De brukar tycka det är superroligt, och sedan att få komma tillbaka till den nystädade buren/akvariet med massa skojjiga grejer är ännu roligare!


En av plupparna (Pan/Pantalaimon) tycker det är mest roligt att vara ute (eller kanske minst roligt att fångas), och hon var lite omöjlig att fånga, så jag passade på att fota henne lite. Hon posade så fint, så fint. Sen blev hon såklart glad när hon fattade att jag inte skulle koka henne i en gryta, utan släppa tillbaka henne i nystädad bur! 


Karl ville även att jag skulle skriva något chockerande i min blogg, som rör folk. Därför skriver jag att jag satt bredvid en blåval på bussen idag. Jag väntade mig nästan att den skulle spruta på mig. Tss... Väldigt politiskt korrekt. But chocking, yes quite. 


  


  



 



 



  



   

Så gott med solrosfrön!


Kram L.

Av ninnej - 8 juni 2010 12:00

Jag är så illa tvungen att ta upp ämnet skönhetsideal. För jag är en av dem som verkligen tycker att man skall vara nöjd med sig själv oavsett, och sedan i nästa mening tänker att ”duh, vem fan är det...? Inte jag i alla fall!.....”

Det kommer ju inte som en chock att man (jag) blir sänkt VAR ENDA GÅNG man (jag) går förbi en bikini-affisch eller reklam på stan. Modellens platta mage bara skriker åt mig hur viktigt det är att se bra ut. Ergo – hur ful jag är utan kläder!

Dock vet jag inte vad det var för reklam. Eller om bikinin eller vad-det-nu-var var snygg.


Skönhetsidealen har ändrats otroligt mycket på några hundra år, och förr i tiden skulle kvinnorna gärna vara bleka, och ha fett på kroppen. Det var tecken på rikedom.... Att de kunde sitta inomhus hela dagarna, och inte behöva jobba i solen, och istället bara lapa i sig mat.

I dag är en blekfet kvinnokropp tecken på lathet, inget annat.


Felet ligger i att vårat levnadsätt inte har ändrats med skönhetsidealen. Vi sitter fortfarande inne hela dagarna (dock vill vi gärna ha lite färg) och lapar i oss mat... Och inte är vi rika för det.

Det är den jävla skönhetsidealen som har sprungit ikapp och ifrån oss.


En tjej idag med heltidsjobb och kanske en familj att ta hand om hinner ju inte ta hand om sin kropp så som dagens skönhetsideal kräver.

Det är bara ett fåtal av oss som verkligen har viljan och TIDEN att finslipa så på våran kropp.


 ...Framför mig har jag en bild på Adriana Lima som sitter i strandkanten. Jag försöker verkligen gå in i mig själv och fråga om jag verkligen tycker att hon är snygg.... Och MAN! Det ÄR hon! 



Jag har också en målning av Jacob Jordaens som pryds av en halvtjock, blek och inte alls smickrande kropp. Den formen funkar bara inte för mig. ( Inte heller med den spionerande slisk-gubben i mörkret längst till höger i bilden). 

  


Det jag försöker komma fram till är, om det enbart är samhället som skapar skönhetsidealen, eller om det är varje enkelt person? Om det är du och jag..?

Jag tror ju inte heller att man är 100 % nöjd med sig själv, oavsett om man förstorar brösten, eller bantar bort 2 eller 100 kg. Det kommer ju alltid att finnas något man inte är nöjd med. ...Tror jag, (Jag skall återkomma när jag gått ner mina önskade kilon. )


Och ju mer tid man lägger ned på sin kropp och sitt utseende, så blir man mer och mer medveten om sina (enligt sig själv) fel och brister.

Sedan jag gick upp i vikt, har jag endast tänkt på att jag måste gå ned igen. Och jag kommer ihåg att jag innan detta, fasade över diverse celluliter, och en lite fast rumpa. -Vilket jag numera nästan har glömt. First things first liksom.


Dock kommer jag ihåg att jag en gång har varit helt nöjd med mitt utseende. Jag tror jag var 7 år....


Nu låter det som att jag har superkomplex för min kropp, men det har jag nog inte. Jag är bara fångad i tidens lathet och ambitioner. Jag är ett barn av min tid, och jag skall göra det jag kan (med hjälp av kost och motion) för att få den kroppen jag vill ha. Jag bara undrar hur långt det skall gå. ....Vad händer sen?


Jag hoppas att detta ändrar sig. Att det är som den gången jag var liten och ville börja spela dragspel, och endast spelade i några veckor. Att det är som den gången jag så gärna ville spela tvärflöjt (eftersom min bästa kompis gjorde det) men när musikläraren ringde, så låtsades jag som att han hade ringt fel. Att det är en fas, att det går över. Att det är något jag växer (helst krymper) ur. Som med så mycket annat jag tar på mig att göra.

Vi får väl se...


Kram



Ovido - Quiz & Flashcards