ninnej

Alla inlägg under maj 2010

Av ninnej - 16 maj 2010 09:22

Vaknade innan 9  idag. Hm. Och ändå var jag uppe sent! Det är ju rätt gött när jag idag med måste plugga. Lalala. Fick godkänt på ännu ett distanstest igår, MED marginal. Och jag börjar känna mig rätt lugn. Det kommer gå bra! ...I think.


Linnea (inte jag, utan min kompis...) och jag (det var jag) gick en suuuuperlångsam promenad igår till ställen jag aldrig varit på, och gungade lite. Det var ju så jäkla varmt igår! Sen mådde vi illa av att gunga, så vi gick hem och kollade på Avatar. Vilken Linnea aldrig hade sett förut. ...Och mitt mellan de amerikanska klyschorna och våra soffkuddar blev också Linnea kär. I en väldigt underbar film.  


..kram!


  

Av ninnej - 15 maj 2010 21:15


Jag har en kompis som säger ”du har sambo, lägenhet, du vet vad du vill bli” i följd av att hon vill ha nyckeln till denna ”visdom”. Jag reagerar på samma sätt varje gång med ett fnys. ”Jag har väl ingenting”. Missuppfatta mig rätt, jag älskar Karl och det är helt fantastiskt att bo ihop, och det känns fruktansvärt skönt att veta vad jag vill utbilda mig till. Men vad händer sen? Vad händer på vägen? Mitt liv känns ibland så perfekt, så A4, så Visteria Lane. Jag vill gifta mig och skaffa barn och jag kan knappt vänta! 
Jag tycker inte om att gå ut på klubbar osv. Fattar inte grejen. Det är ju kul ibland. Men så många verkar tycka att det är meningen med livet, och ”I can't helt but wonder” -Missar jag nåt?
Låser jag mig här hemma med Karl och mina perfekta framtidsvisioner, i min egna lilla bubbla... Och missar det roliga med att supa skallen i  bitar, och hångla ner halva stan, ramla nedför trappor och skratta åt det sen. Grejen är att jag känner mig helt enkelt för ”vuxen” för det. Jag behöver ingen alkohol för att ha roligt. -Dock är det väldigt gott, och jag dricker ju gärna. Men hela grejen med att förlora förståndet, appellerar inte mig. Misstag begås även med förståndet i behåll. -Believe me.
Känns lite som att jag mer försökte övertala mig själv om att min perfekta bubbla är grejen för mig. Och den kanske är det för stunden. Det kanske är det jag behöver. Jaja. Livet känns långt, och jag får säkert tid till några snedfyllor och spyfyllor om jag skulle ångra mig. Om det nu är meningen med livet.

Jag har en kompis som säger ”du har sambo, lägenhet, du vet vad du vill bli” i följd av att hon vill ha nyckeln till denna ”visdom”. Jag reagerar på samma sätt varje gång med ett fnys. ”Jag har väl ingenting”. Missuppfatta mig rätt, jag älskar Karl och det är helt fantastiskt att bo ihop, och det känns fruktansvärt skönt att veta vad jag vill utbilda mig till. Men vad händer sen? Vad händer på vägen? Mitt liv känns ibland så perfekt, så A4, så Visteria Lane. Jag vill gifta mig och skaffa barn och jag kan knappt vänta! 


Jag tycker inte om att gå ut på klubbar osv. Fattar inte grejen. Det är ju kul ibland. Men så många verkar tycka att det är meningen med livet, och ”I can't helt but wonder” -Missar jag nåt? Låser jag mig här hemma med Karl och mina perfekta framtidsvisioner, i min egna lilla bubbla... Och missar det roliga med att supa skallen i  bitar, och hångla ner halva stan, ramla nedför trappor och skratta åt det sen.


Grejen är att jag känner mig helt enkelt för ”vuxen” för det. Jag behöver ingen alkohol för att ha roligt. -Dock är det väldigt gott, och jag dricker ju gärna. Men hela grejen med att förlora förståndet, appellerar inte mig. Misstag begås även med förståndet i behåll. -Believe me.


Känns lite som att jag mer försökte övertala mig själv om att min perfekta bubbla är grejen för mig. Och den kanske är det för stunden. Det kanske är det jag behöver.


Jaja. Livet känns långt, och jag får säkert tid till några snedfyllor och spyfyllor om jag skulle ångra mig. Om det nu är meningen med livet.


Kram!


Av ninnej - 15 maj 2010 14:48

Jag nämnde förut att jag tänker flytta till Pandora, så här kommer en liten film. Jag blir ju inte mindre sugen nu! - Någon som hänger med? :)


Kram!


Av ninnej - 15 maj 2010 14:18

Som ni kanske vet så pluggar jag som en dåre inför mitt teoriprov, och just nu avsnittet "miljön".  Jag som trodde att risk 1:an hade gjort det man kan för att få en att inte köra bil. Men ack nej. När jag läser om vad bilen gör med miljön och vår stackars lilla värld vill jag helst INTE ta körkort och hellre flytta till Pandora. Helt enkelt. Och jag är gärna blå.  


Eftersom vi i städerna utsätts mycket för kolmonoxider, kväveoxider och kolväten ökar risken för att vi får hälsoproblem i form av luftvägs-, hjärt- och/eller kärlsjukdomar.

(Kolmonoxiderna (CO) försämrar blodets förmåga att uppta syre, vilket leder till trötthet och konsentrationssvårigheter. -Påverkar nervsystemet och är i stora doser livshotande. (Minskas av katalysatorn)

Kodioxid (CO2) har vi ju hört en del om, eftersom det är den viktigaste växthusgasen. 

Kolväten i avgaserna orsakar cancer och påverkar arvsanlagen. Bidrar till marknära Ozon.

Kväveoxider försurar marken och vattnet, och bidrar till övergödning av sjöar osv. Påverkar människans arvsmassa, luftvägarna och slemhinnorna.)


Sedan kommer man till en punkt där jag måste säga att jag blir helt tung i hjärtat. Vi vet ju att växthuseffekten kommer få negativa konsekvenser för människor och djur, och sedan en (check)lista.


Detta kan leda till: (vaddå KAN?)

- Snabba väderomslag

- Fler naturkatastrofer 

- Polariserna smälter

- Ozonhålet bli störra

- Många djurarter får svårt att överleva


Vad tycker du? Skall vi checka alla punkterna och undra vad som kommer härnäst?

En snabb dokumentär från National Geographic för den som är lika nördig som jag ;)


Jag säger bara: skit i bilen, och flytta till Pandora! Skit i hela skiten helt enkelt.


Kram! (ledsen om jag förstörde din dag med :p)

Av ninnej - 15 maj 2010 09:30

Wööw. Igår hade jag 32 besökare! Haha. Det var roligt. Det är ju skoj att någon finner mitt babbel intressant, då blir det ju mycket roligare att skriva!


Okej. Morgonen idag = helt okej. Skönt. Så nu sitter jag och trycker i mig frukost. Är egentligen inte så förtjust i frukost. Om man nu inte äter minibaguetter och hela bordet är fyllt med goda pålägg... Och har alla evigheter på sig att äta. Oj oj. Vad gott. 


Hela gårdagen gick åt att läsa inför teoriprovet. På måndag. (Nu måste jag se till att klara det eftersom möjligheten finns att 32 pers vet om mitt misslyckande annars.) Och det gick rätt så bra. Förutom att jag fick sjukt ont i huvudet. MEN jag klarade ett sluttest i datorn! (på allt man läst om körkortsteori) Det var så gött, så gött!! Det innebär alltså att det närmar sig. 


Jag och Karl pratade om att låna en bil någon av dagarna efter (att jag givetvis har klarat båda proven) och köra till mina föräldrar. HAHA! Och jag blir så nervös att jag nästan kissar på mig... Bara av att tänka på det...


Om någon undrar så fattade jag inte alls grejen med morotsplättarna. Jag måste ha gjort fel. Det skulle liksom vara "smalmat" (ur den rutiga kokboken) men det var ju hur mycket mjöl i som helst. Blah... Inte gott.  Fisksoppan on the other hand, blev sviingod!


Jaja. Det var nog allt babbel för denna gången! Ska nog gå till affären sen... och köpa nåt. Bara för att jag ska komma ut lite idag. Hahah.. Men man får lura sig själv lite. "Kom nu, så skall vi gå till affären, vi kanske hittar nåt gott!" (Det jag inte vet är att jag har noll pengar, och absolut inte skall ha något gott... Mohaha)


Kram! ;)


Här är en annan som blir lurad. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta! (lyssna på det tjejen säger.. eller ljuden hon gör)

Av ninnej - 14 maj 2010 10:58

Charlotte: "How are you gonna swallow all those?"


Samantha: "Have we met?"


You just gotta love 'em!


KRAM!


Av ninnej - 14 maj 2010 10:23

Morgon. Eller snarare förmiddag. Är ensam, och det är inte så jäkla roligt. Äter frukosten framför datorn, det är ju lika bra. Och en stooor kopp te skall ner. Har redan klätt på mig, vilket är ganska ovanligt numera. Brukar sitta i pyjamasen tills jag måste lämna lägenheten. Men idag måste jag gå och handla mat. gottgott.


Satt uppe till jättesent och gjorde handlalista och meny. Vilket jag brukar göra... så man inte handlar på sig allt möjligt annat. Jag har ju ändå tid att göra god mat. Fattar egentligen inte hur dagarna bara försvinner. Jag gör ju ingenting känns det som. Och inte är det skönt heller. Att vara sjukskriven och hemma... Alltså.


Idag blir det morotsplättar till lunch, och fisksoppa med skaldjur till middag. Har aldrig gjort eller smakat morotsplättar. Haha. Men det låter så gott. (okej vi har kylen full med morötter...)


Dagen idag skall spenderas i böckerna om körkortsteori, eftersom jag har tid för teoriprov på Måndag redan. Ojoj! Nu blev jag nervös. Hoppas det går att plugga HELA HELGEN! - Wish me Luck!


Kram!



Inte för att detta har med saken att göra, men det är bara så jävla roligt! xD

Av ninnej - 13 maj 2010 17:19

pffft... Under dagen har jag blivit på bättre humör! Wohah, och hade nyss ett jobbigt styrkepass på 40 min. Skönt nu... Inte i morgon.. Tror jag.


Jaja. Nu ska jag och Karl spela lite Mario Kart 64! Det är så sjukt roligt.. Haha..


Kram!


  

Ovido - Quiz & Flashcards