ninnej

Alla inlägg under maj 2010

Av ninnej - 18 maj 2010 15:15

Oj oj. Där tog min tur slut. Hade ju tur i EN HEL DAG igår, så det var ju för väl! Jaja. Men det kommer nya möjligheter antagligen. Det måste det ju. Funderar på att köra upp hemma i Ulricehamn istället... This city gives me headache! :( 


Jeje. Tänkte bara informera. Har man börjat blogga får man enna fortsätta. Är ju inte så sugen på att skriva just nu. Kommer inte på något vettigt. Just nu känns allting väldigt tråkigt. Egot fick sig en rejäl smäll.

 Man kan ju tycka att det inte är så smart att pusha mig att göra allt detta nu, men om det går vägen så är det ju just det jag behöver!


-Inom två månader måste allting vara på plats, så!


Hoppas ni har en bra dag, i detta vaaaaaaaarma vädret (som vi iaf har här!).

Kram! 

(Lite stämningsrätt material. Mehehe.. roligt sådant!)


Av ninnej - 17 maj 2010 17:54

GODKÄNT!!! Typ.. Lite glad. Därav de stora bokstäverna!


Hittade ingen rolig film att stoppa hit, men. Hurra för mig anywho.


KRAM!


Av ninnej - 17 maj 2010 12:01

Haha. Nu har jag så sjukt tråkigt och är såpass nervös att jag inte kan sitta still. Haha. Fattar inte riktigt varför. Blablabla. Har redigerat några bilder, så jag ser ut som en vampyr. Det är ju bra tidsfördriv :p


Enjoy xD Meheheheee... Kram.  


    

Av ninnej - 17 maj 2010 11:45

Kommentar till SVAR
Haha, jag känner mig ärad att jag fick svar i ett helt inlägg.
Jo, absolut, filmen är "klyschig" - eller ja, traditionell. Rent manusmässigt bjuds det inte på något nytt, och alla situationer du beskriver kan absolut ses som klyschiga. Sedan tycker inte jag heller att klyschigt är något dåligt, även fast ordet i sig klingar väldigt negativt (därför jag kommenterade det förra inlägget!).

Men ja, jag håller med om att filmen är "klyschig", men inte att det rör sig om just amerikanska klyschor. Snarare klyschor som funnits inom film och litteratur i allmänhet under en lång tid.

:P:P:P:PpppppppPPPp;P


Bara för att du tyckte det var så skoj, så gör jag det igen. Folk kanske undrar hur det har gått :p haha.. Men jag tror vi är väldigt överens om detta nu xD 

Hoppas du mår gött och tar väl hand om min Angie!


Kram!

Av ninnej - 17 maj 2010 09:54

Detta är ett lite "scrapbooking"-ish hus. Jag kan ju ingenting om scrapbooking. Men jag gillar att pyssla. Denna idéen fick jag från en SB-tidning mamma hade hos sig, och tänkte att det var en utmaning för mig. Vilket det var. Det tog ungefär en hel dag. Och det var roligt. Fast svårt, tycker jag!


                             

Av ninnej - 17 maj 2010 08:59

Oh yeah. Mitt land har nationaldag idag. Kanske därför jag vaknade så tidigt. Vaknade klockan 8! Omg. Och är väldigt nervös. Eller inte nervös... Men illamående! Och det känns lite störande eftersom det är sex timmar kvar. Mehmeh. Det känns rätt lugnt. Fast ändå. Om det inte går.. Blah.. Då blir jag säkert ledsen :p


Jag mår jäkligt bra idag! (i hövvet) Fy fan! Det var länge sen :D Nu blir det iofs värre nästa gång jag är nere, men. Det kanske är över nu. Det vore härligt!


Jag har plockat fram min största tekopp, som innehåller exakt 1 liter Te, och som jag får handen igenom "örat" på. Haha. Är det en bra dag, så är det! Och lyssnar på soundtracket till Sex and The City. Det är very much bra. OCH! det kändes som att TV3 igår tyckte synd om mig, eftersom jag mer eller mindre har SATC abstines (syrran har lånat boxen), så då sänder de en film med Chris Noth!  Om den var bra eller inte kan ju diskuteras. Han är ju good lookin' as always, men alltså. Hillary Duff.. Inte riktigt min smak. Inte hennes plastiga och skräckligt smala "mamma" heller (i filmen). Kanske var därför jag började må illa. Haha. Men en sjukt dålig film. Eller HALLÅ -vad är DET för jävla humör!? Tss. Den kanske inte var så kass. Men nästan. Och det är ganska jobbigt att se på film på dumburken. Reklamen är ju så lång, så att man glömmer vad man kollade på.


Jaja... Vet inte riktigt hur jag skall fördriva tiden idag. Tror inte det hjälper att plugga ÄNNU mer. Då kanske min hjärna bara slänger ut altihop. Det vore sjukt dumt. Tycker jag.


Ha en bra dag! Och eftersom det är norges nationaldag får ni fira den bäst ni kan! ;) Vilket innebär: Obegränsat med glass och korv, klä er i folkdräkter, vinka till de kungliga, och om det snöar/regnar så blir stämningen den rätta! :) -Och glöm inte skoskaven!


Kram!


 

17. Mai - Barnas dag! (Bilden är lånad från Google!)

Av ninnej - 16 maj 2010 20:04

Ja. Nu är det kväll snart, igen.Är lite beroende av en låt Jem- It´s Amazing. Ja, det är väl tionde gången den går på repeat, men vad gör man inte för att hålla humöret uppe när man tycker synd om sig själv som måste plugga?  :p


Jaja.. Jag har mer eller mindre stenkoll på körkortsteorin nu. Och börjar se fram emot provet. *Håller tummarna*!!!!


Saknar min Karl i massor. Det suger att sova själv.

Menmen. Nu får vi se hur det går i morgon! (det jag försöker säga är att jag skall varva ner och titta på tv nu. Eller läsa Eclipse. Igen.. Började igår, det känns liksom som att man måste läsa den igen för att kolla filmen :p)


Kram!


Av ninnej - 16 maj 2010 14:00

Kommentar till TO FALL IN LOVE
 


Hallå där! Avatar är visserligen en väldigt klassisk film rent berättarmässigt, och därmed väldigt amerikansk (då filmberättande som vi ser det idag mer eller mindre härstammar ifrån staterna). Men amerikanska klyschor? Nej nu överdriver du allt! Filmen är snarare kritisk emot såväl USA som mänskligheten i största allmänhet. Oh well nu ska jag fortsätta åka spårvagn. 


(Det är svårt att argumentera och försöka verka glad samtidigt. Men jag är absolut inte sur. Så läs texten nedan med glimten i ögat. Typ.)


Mja. Hallå där själv! :p Tänkte bara förklara mig lite här. I TOTALLY agree with you. Och anledningen till att ordet klyschor kom upp är därför att: "The Underdog" -Jake Sully, som är förlamad i benen blir den bästa av alla. Han har ingen utbildning i Avatar-körning eller vad de kallar det osv. Detta bevisar att människan kan uppnå det mesta, oavsett förutsättningar. Jag säger inte att det inte är av den uppfattningen jag är, men klyschigt är det.

Att Jake också övervinner Neytiris hjärta, som egentligen tillhör den kommande klan-ledaren (Tsu´tey). Är ju också en klyscha. Jag säger inte att det inte är fantastiskt, jag säger bara att det är klyschigt. Blablabla.

Sedan är det pep-talet han ger The Omaticaya People, innan de skall gadra alla klanerna. Ganska klyschigt. Och talet med. Ganska typiskt amerikanskt. Jag säger inte att jag inte ryser, jag säger bara klyschigt.

Och slutet. Är ju så bra som det kan bli. Okej att det är byebye USA, men Na´vierna behövde en avatar från USA för att vinna. Och bra slut är? Jo ganska klyschigt.


Don't get me wrong. Jag älskar Avatar. Jag kan inte se filmer med dåligt slut. Jag är av uppfattningen att filmer skall få vara filmer. Tragiskt har vi det tillräckligt i det verkliga livet.

Sedan tycker jag det är diskuterbart om klyschigt är bra eller dåligt. Jag älskar klyschor, och hatar att Jack dör i slutet på Titanic. Det funkar liksom inte för mig. 


Jag kan inte svara för Linnea (den andra Linnea...) men har fått för mig att hon verkligen INTE gillar klyschor. Och trots ex antal klyschor i Avatar, så blev hon ändå kär. Jag försökte liksom beskriva hur bra den filmen faktiskt är, eftersom den mest kritiska film-personen jag känner, som gillar film som slutar med att folk dör (snark), och som i allmänhet gillar de filmerna jag inte gillar och tvärt om, GILLAR AVATAR! 


Så okej. Kanske inte Amerikanska klyschor. Men klyschigt värre. På ett bra sätt Mkej? 


I offer you: nästan fyra minuter av verklighetsflykt:


Ovido - Quiz & Flashcards