ninnej

Alla inlägg under december 2010

Av ninnej - 14 december 2010 19:22

Mamma pratade i helgen om att veterinärer har börjat göra "kattpåsar" till katter. Något liknande våra sovsäckar.

Detta så att katterna kan krypa in i dessa och känna sig ordentligt trygga.

Någonting med att kortisol-nivån i kroppen sänks och att sår och annat läker fortare.

Och tänkare som jag är, så spann jag iväg.


I did some research... -.-


Kortisol är ett hormon som kraftigare utsöndras i kroppen när vi utsätts för stress. (Det finns normalt också.. Men här snackar vi o-normala halter. Om man får använda så fatala begrepp.)

Om man under en längre tid har en för hög halt av kortisol i kroppen är det så enkelt som att det trycker ned immunförsvaret.  Alltså. Man blir lättare sjuk.


  Vad kan vi relatera till? Jo stressreleterade sjukdomar. Sömproblem, huvudvärk och panikångest. Även hjärtsjukdomar och andra hemskheter tycks bero (förstärkas) av stress. Eller av för hög halt av kortisol i kroppen.

Jag misstänker ju att min depression berodde på stress. -Stress i alla former man kan tänka sig...


Dock ger en "boost" av kortisol också immunförsvaret en "boost".

Alltså är motion bra för att ha en lagom (blah, det ordet.) dos av kortisol i kroppen.

Själv har jag för mig att mina naglar och mitt hår växer mycket fortare när jag mår bra..


Och... Jag undrar om det är så enkelt att våra kroppar helt enkelt inte hinner med att laga och reparera sig själv när dagen är slut. 

Eftersom vi så ständigt utsätts för stress. Bara det att man måste vara tillgänglig till varje tid. Facebook, twitter och inte mins mobilerna är ju medel vi använder för att vara tillgängliga HELA TIDEN. 

Vissa av oss är duktiga på att ta sig "egen tid", men inte ens jag som är medveten om det hinner med det så ofta som jag velat.


Och om det nu är så att min kropp inte hinner läka. Inte hinner vara frisk och i form därför att jag inte hinner slappna av.. Det blir ju en ond cirkel. Hur slutar jag?


När mamma berättade detta fick jag lite ångest.. Eller lite.. "Shit. Vad håller vi på med?" Är det verkligen någonting i hela världen som är viktigt att offra sin egen kropp och hälsa för? 

Trots allt snack kring mindfullness, yoga osv så känns det som att det blir värre och värre. 

Jag hörde en gång att för varje gång jag (mitt undermedvetna) ser ett nytt ansikte, utsätts min kropp för stress. Ökad produktion av kortisol. Eftersom det går tillbaka till det primitiva att man vill veta vem man är i flocken...

Och.. Det är ju inte konstigt att man är trött när man kommer hem på kvällarna efter en dag ute bland främmande. 


Jag vill bara att ni, mina kära läsare skall tänka efter litegrann. 

Lär er hantera stress, så eran kropp får det lugnet den behöver... Prioritera för guds skull. Det är ingen annan som tar hänsyn till dina behov.. 


"Jag behöver hela mig så kan kan ge dig hela mig..."

Daniel Adams-Ray.


   



Av ninnej - 14 december 2010 14:46

Kära läsare.

Trots självmordsbombningar och andra hemskheter rullar vardagen som vanligt. På både gott och ont. 

Jag har som vanligt ganska crazy drömmar och koncentrerar mig bäst om jag flexar med tårna... Om det nu heter så. I dag blev jag klar på labbet. GÖTT! Dvs... I morgon får vi tillbaka det praktiska provet, men jag är klar med kompletteringarna utöver det. 


Men nu är jag farligt nära döden-trött.. Har flamsat runt utan mål och mening idag. Och i morgon är det omtenta IGEN... Ni måste ju tro att jag har korsdrag i hjärnan. Men det är en annan tenta.. Och lite korsdrag har jag nog allt. Tss...


Jaja. Nu skall jag vänta på att min kära Sara kommer hit. Vi skall byta julklappar och förmodligen prata lite skit. That's how I like it!

Ni hittar hennes blogg här !


Det var nog allt jag hade för dagen. Blir att fixa ihop något smarrigt tilltugg här tror jag ;)


Heheh.. Lite stressigt inför julen? Som råttägare har man mycket att göra XD 

Plupparna <3

   


Av ninnej - 13 december 2010 21:20

This was some shitty updated week, yes?

Mitt huvud är fyllt med Horrokruxer, spöktransferens och andra saker.. Som användbara trollformlar som sectumsempra och avada kedavra. Dumbledore dog i går kväll. Runt 22.30 I Astronomitornet. Och det var den jäveln Snape som gjorde det.

Det är där jag är.

Fångad mellan en alldeles alldeles underbar tillvaro på Hogwarts och Åby travbana... Med halsont och en värkande kropp.

Jag njuter av tillvaron. Har gjort mina julkort. Är fylld av tacksamhet och smärta. På samma gång. Shit vad jag har ont i kroppen och halsen. Men jag är ändå glad. OTROLIGT.

Lyssnar på olika jullåtar och sjunger med till dem jag kan tills halsen säger stopp.

I dag fick jag båda lussebullar, morotskaka och varm glögg till frukost på labbet. Som mina underbara klasskamrater tagit med! Det värmde en värkande själ.

Med lussebullen i ena handen och borren i den andra nådde jag nääästan mitt mål, och måste tyvärr åka tillbaka i morgon (när många andra är lediga) för att göra något som de flesta av er inte skulle förstå någonting av om jag försökte förklara.


Anywho.. Lägger upp lite bilder från helgen tagna med min mobil eftersom kameran la av. Fint. Men huhu.


På "tur" i winter wonderland med världens goaste lilla vovve Sylvester!


    

  ...Som gillar att gräva.. och förstöra...  

Sedan blev det julbak medan lillsyrran började bli förkyld stackarn... Så hon la sig med Sylvester i hans korg.. Vilket han tyckte var helt okej.. ^^ Såklart! .... Och somnade!


   

Tusen och en natt! År 2010's Pepparkakshus.

 

Och mitt kreativa STÖK... Som jag inte förstår hur det får plats i denna lägenheten över huvudtaget... Men borta är det nu så :)


  

Av ninnej - 10 december 2010 08:28

Jaha.

Jag vet inte varför jag inte hinner blogga. Det händer bara så sjukt mycket nu. Jobbar som en galning i skolan så jag skall slippa sitta kvar på alldeles för många av kompletteringsdagarna... ^^ Jaja.. Sitter dubbelvikt i soffan och äter frukost. Allra helst vill jag stanna hemma idag och läsa klart Harry Potter och halvblodsprinsen... 5 Kapitel kvar! :O Och oh-oh-oh så spännande ;D


Adjökens folkens ^^ Ha en finfin dag! Och det är FREEEEEEEEEEDAG!


Om ni orkar så är denna filmen sjukt värd att se... Bara titta... Hahah.. OTROLIGT! 


Av ninnej - 8 december 2010 21:06

(Eftersom detta inlägget dagligen läses av folk som söker hit från google tänkte jag lägga upp den igen...)



Jag är så illa tvungen att ta upp ämnet skönhetsideal. För jag är en av dem som verkligen tycker att man skall vara nöjd med sig själv oavsett, och sedan i nästa mening tänker att ”duh, vem fan är det...? Inte jag i alla fall!.....”

Det kommer ju inte som en chock att man (jag) blir sänkt VAR ENDA GÅNG man (jag) går förbi en bikini-affisch eller reklam på stan. Modellens platta mage bara skriker åt mig hur viktigt det är att se bra ut. Ergo – hur ful jag är utan kläder!

Dock vet jag inte vad det var för reklam. Eller om bikinin eller vad-det-nu-var var snygg.


Skönhetsidealen har ändrats otroligt mycket på några hundra år, och förr i tiden skulle kvinnorna gärna vara bleka, och ha fett på kroppen. Det var tecken på rikedom.... Att de kunde sitta inomhus hela dagarna, och inte behöva jobba i solen, och istället bara lapa i sig mat.

I dag är en blekfet kvinnokropp tecken på lathet, inget annat.


Felet ligger i att vårat levnadsätt inte har ändrats med skönhetsidealen. Vi sitter fortfarande inne hela dagarna (dock vill vi gärna ha lite färg) och lapar i oss mat... Och inte är vi rika för det.

Det är den jävla skönhetsidealen som har sprungit ikapp och ifrån oss.


En tjej idag med heltidsjobb och kanske en familj att ta hand om hinner ju inte ta hand om sin kropp så som dagens skönhetsideal kräver.

Det är bara ett fåtal av oss som verkligen har viljan och TIDEN att finslipa så på våran kropp.


 ...Framför mig har jag en bild på Adriana Lima som sitter i strandkanten. Jag försöker verkligen gå in i mig själv och fråga om jag verkligen tycker att hon är snygg.... Och MAN! Det ÄR hon! 



Jag har också en målning av Jacob Jordaens som pryds av en halvtjock, blek och inte alls smickrande kropp. Den formen funkar bara inte för mig. ( Inte heller med den spionerande slisk-gubben i mörkret längst till höger i bilden). 

  


Det jag försöker komma fram till är, om det enbart är samhället som skapar skönhetsidealen, eller om det är varje enkelt person? Om det är du och jag..?

Jag tror ju inte heller att man är 100 % nöjd med sig själv, oavsett om man förstorar brösten, eller bantar bort 2 eller 100 kg. Det kommer ju alltid att finnas något man inte är nöjd med. ...Tror jag, (Jag skall återkomma när jag gått ner mina önskade kilon. )


Och ju mer tid man lägger ned på sin kropp och sitt utseende, så blir man mer och mer medveten om sina (enligt sig själv) fel och brister.

Sedan jag gick upp i vikt, har jag endast tänkt på att jag måste gå ned igen. Och jag kommer ihåg att jag innan detta, fasade över diverse celluliter, och en lite fast rumpa. -Vilket jag numera nästan har glömt. First things first liksom.


Dock kommer jag ihåg att jag en gång har varit helt nöjd med mitt utseende. Jag tror jag var 7 år....


Nu låter det som att jag har superkomplex för min kropp, men det har jag nog inte. Jag är bara fångad i tidens lathet och ambitioner. Jag är ett barn av min tid, och jag skall göra det jag kan (med hjälp av kost och motion) för att få den kroppen jag vill ha. Jag bara undrar hur långt det skall gå.  ....Vad händer sen?


Jag hoppas att detta ändrar sig. Att det är som den gången jag var liten och ville börja spela dragspel, och endast spelade i några veckor. Att det är som den gången jag så gärna ville spela tvärflöjt (eftersom min bästa kompis gjorde det) men när musikläraren ringde, så låtsades jag som att han hade ringt fel. Att det är en fas, att det går över. Att det är något jag växer (helst krymper) ur. Som med så mycket annat jag tar på mig att göra.

Vi får väl se...

Av ninnej - 8 december 2010 20:46

Men hallå!

Vad HÄNDER med bloggstatistiken? Ni är ju en miljard människor (...nästan) som kollat min blogg... Skeptisk som jag är undrar jag ju fört om bloggen är hackad :p haha.. Jaja..


Min pappa och hans fru har varit här idag (på riktigt.....).. Denna gången utan fåglar. Men med pizza. Haha. Lite mer passande kanske.


Om det inte vore för att mina ögon sved (och inte hittar nån som vill med), så hade jag klätt på mig alla mina kläder och tagit fram mina halvätna skridskor ut skåpet och gått ut för att åka skridskor...!

Är verkligen jättesugen.. Så fint när det snöar och allt... Om jag fortfarande är sugen om 10 minuter så gör jag det ^^ 


Haha... jaja. Kära vänner. Ni får ha det gott. 

Jag återvinner ett gammalt blogginlägg idag, så ni har nåt att läsa :)


  

Av ninnej - 7 december 2010 21:46

Som ni läste förut så har jag lekt med mina djur idag. Alltså. De har sprungit runt på golvet.. Medan jag har suttit med dem. 

Plötsligt hör jag massa krafsande.. Som om nån hade fastnat någonstans. Och det var det! En av gerbilerna hade klättrat in igenom en perfekt hål i högtalaren och kom inte ut... (Förrän efter ett tag..)


Och gissa vad... När jag skulle sätta på musik så funkade inte högtalarna. HRMPFT!

Så... Here's what happened.

(Karl har varit här och förhört mig till tentan i morgon, och det kommer nog gå bra!.. Så han fick hjälpa mig lite..)



           

Av ninnej - 7 december 2010 16:32

Efter timmar av plugg varvat med lek med smådjuren undrar jag nu vem i helskotta det är som egentligen bryr sig om oral microbiologi. Please tell me om det är nån som gör det. 

Jag skiter väl i om vissa av bakterierna i munnen är fakultivt anaeroba microfila eller dendrofila eller vad det nu var. Förhoppningsvis har ett och annat sjunkit in ändå. Svampar förmerar sig genom knoppning, medan bakterier delar sig exponentiellt, och virus faktiskt invaderar en värdcell och skickar in sitt elaka dna dit, vilket vilseleder cellen och gör att den producerar flera viruspartiklar! HERRGYD... Det är farligt att leva.


Nu tänkte jag allt veva ihop något vettigt med sojakorv.. För det är jag sugen på. Sen blir det väl lite mera plugg.. 


Men DETTA MÅSTE NI SE! 

Ni kanske har fått med er att jag är en sucker för kosnt och såntdär. Och HÄR får ni en tjej med TALANG. 

Själv satt jag med öppen mun under hela videon. Mycket mycket duktig!


Ovido - Quiz & Flashcards