ninnej

Alla inlägg den 4 januari 2011

Av ninnej - 4 januari 2011 11:52

Jag vet inte om ni sett/läst något sånthär förut, men jag kör på i alla fall!


Man skulle kunna tro att jag gillar Harry Potter... Och det vore ju tokigt ;)

Jag dödade Severus Snape för några nätter sedan med av Avada Kedavra förbannelse.. Det känndes gött.


Har ni tänkt på att Severus Snape har initialerna SS? 


-Schutzstaffeln ("Försvarsgrupper") eller förkortat SS, var en paramilitär kamporganisation med elitpersonal tillhörande Nationalsocialistiska Tyska Arbetarepartiet. Organisationens uppgift i början var att skydda partiets möten från våld, men senare även att bekämpa nazi-motståndare i Tyskland. De behärskade senare det statliga polisväsendet, och den hemlika säkerhetspolisen Gestapo.


                                                


Lord Voldemort hade en svår uppväxt, där han alltid kände att han var något annorlunda och antagligen bättre än sina medmänniskor som han ofta mobbade och såg ned på.

Ordet renblodig/fullblodig dyker upp i boken. Endast de som är Trollkarlar av blodsband skall få lov att leva och styra världen tillsammans med Voldemort. 


Snart uppträder Voldemort som diktator och ledare av "Dödsätarna".

Severus och en del andra ingår ju i detta partiet som ju fungerar som försvarare/tjänstefolk/slavar åt Lord Voldemort. Alltså Severus Snape = SS, skyddare av Voldemorts ideologi.


  Detta påminner ju starkt om en viss Adolf Hitler som hade problem i sin barndom med att passa in, och som såg med stjärnor i ögonen på renblodighet och den ariska rasen. Han hittade snabbt sitt eget sätt att härska på och snart uppträder Hitler som diktator och ledare av Nazi-tyskland som har en bra mycket fulare historia än den J.K Rowling har skapat åt Voldemort och Dödsätarna. 


  


Detta emblem användes av SS.

Och titta noga.. Är det inte väldigt likt Harrys blixtformade ärr?

  


Ni som inte är så insatta kanske vill veta att detta ärret orsakades av Voldemort själv då han dödade Harrys föräldrar, men inte kunde döda Harry. Harry är alltså pojken som överlevde.


Harry är den ende som kan sätta stopp för Voldemort.

WW2 with a twist alltså..


Det är sånt här man tänker på på kvällen när man inte kan sova XD


//Kärlek.



Ovido - Quiz & Flashcards