ninnej

Alla inlägg under mars 2011

Av ninnej - 15 mars 2011 10:43

Ännu en sjuk dag...

Har dock en artikkel som skall lämnas in i morgon som jag inte börjat på. Skall kolla runt lite här om jag kanske kanske kan få tag på något. Annars får man bege sig till biomedicinska biblioteket.. Och hm.. Just nu vill jag bara lägga mig på soffan och sova mer.. :p 

Men ICKE!


Har börjat dagen med att baka ut två bröd som har fått jäsa under natten. Vet inte riktigt hur det blir... Men vi får se. Vi märker, som jag så fint brukar säga. 


Viruset i min dator verkade vara falskt alarm. Norton Antivirus är i alla fall nu installerat.

Gosh... Jag sitter här och svettas... Ja.. Mycket jobbigt att ANDAS! Shit.. 


Kanske man skall ta upp något viktigt här snart.. Typ som att syndafloden än engång vällt över världen..

Face it. It doesnt want us here......


  

Av ninnej - 14 mars 2011 11:57

I går kväll kunde vi inte somna. 

Enligt Karl brukade han ta så lång tid på sig.. Enligt mig så somnar jag aaalltid så fort huvudet ligger på kudden. Så jag blev ju milt sagt frustrerad, men tänkte att "jaja.. Det spelar ju ingen roll..." När jag väl lyckades somna varvades lätt sömn med att jag vaknade av olika anledningar. Det skulle kissas, et skulle mås illa och det skulle funderas över om jag kommit ihåg att låsa dörren etc.. HEMSKT!

Jag blir verkligen super-frustrerad när jag inte kan sova/sover dåligt. 


I tillägg har jag tydligen blivit förkyld. Sådär att man varken hör, luktar eller smakar nånting. Utan bara hostar och nyser. GREAT. Hahh... Jaja. Mitt liv har väl varit lite VÄL bra på sistone ^^

Av ninnej - 13 mars 2011 20:25

Fartfylld helg igen. Hinner inte riktigt andas och reflektera..

Men jag har hunnit stanna till och andas in det härliga varma vårvädret några gånger.. Titta upp mot himlen i ett tomt centrum i Göteborg och fundera över uttrycket "The calm before the storm". 

Regntunga moln ovanför.. Inte ett ljud i stan.. 


Jobbade på Condeco Avenyn i Fredags, och nu är kontrakt påskrivet.. GÖTT!

Nu har jag heltidstudier och extrajobb. Är ganska nöjd med mina bravader såhär långt. Nu gäller det bara att sköta allting bra. 

Fortfarande inte fått tillbaka resultatet på sista döstentan som avklarades i Onsdags, men räknar med svar tidigt till veckan. 


Karl sitter bakom mig och går igenom det sista till sin tenta i morgon. Duktig han! <3


Min dator är fortfarande inte riktigt frisk , så det är tur att man får låna andras. Hahah.. Inte alls beroende. Nä. Men känner att jag mår väldigt bra av att skriva av mig lite här.. Varesig ni läser och reflekterar... Eller inte. 


Läst klart Kafka på Stranden. Mycket vackert. Fram till slutet då jag förväntade mig att få svar på allting Men det fick man inte.. Antar att den får läsas snart igen.

Rekommenderas i alla fall varmt att läsa. Man får träda in i en underbar värld, till och med flera... Även om det var lite knepigt att förstå sig på.. Har lite svårt att fatta surrealism ibland.


  


Jaja.. Det var nog det jag hade på hjärtat.

Varit på Orust over helgen och träffat på många härliga människor och tittat på fåren som snartsnartsnart skall lamma! Can't wait!! ^^


Ha det bäst! <3 

Av ninnej - 10 mars 2011 13:58

Hej på er kära människor.. Idag är en extremt konstig dag.Som ni vet har jag inget teve..( ja jag kanske slutar tjata om det snart xD) och i går morse innan "den sista dödstentan" poppade det upp ett ordentligt brakarvirus på min dator. Min källa till kontakt med omvärlden.. Alla bilder. All musik.. Nejdå. SÅKLART är jag så smart att jag sparat allt jag är rädd om på en extern hårddisk.................. Not. Men det är lugnt. Jag tänkte att jaja.. Allt jag behöver har jag ju ändå i telefonen! Om det inte hade varit för att jag glömde den hemma hos Karl i morse. Hur fan löser man det liksom? Vi får se.. :p Så. Nu är jag DEFINITIVT på semester i stenåldern. Förutom det är jag fullkomligt pank ( snacka om att prioritera som en kratta) och har inget busskort vilket resulterar i promenader i ösregn eller tjuvåkning.. Men skit i det. Igår var Karl, Jacob, Louise och jag och såg Black Swan (jag sa ju att jag prioriterar som en kratta......) men för den filmen är det fan värt att äta gråsten! FANTASTISK!!! Otroliga skådespelarinsatser, spännande manus ( så in i helvete) och rysligt läskiga och förföriska scener. Definitivt den mäktigaste, jobbigaste, mest känslosamma, otroligaste bioupplevelse jag haft på väldigt länge.. Tittarna satt kvar i biosalongen och var tysta. Mycket mycket kraftfullt.. Utöver kvällen ville jag bara gråta. Fylld till randen med intryck från främmande platser.. Mycket glad över att Natalie Portman var med på min lilla hyllningslista här om dagen. Henne tar jag fan av mig hatten för!! Om ni undrar hur jag trots stenålders-mode ändå lyckas sprida mina ord här på nätet så är det för att jag, prisa allt som kan prisas för det, är ägare av en iPod också :) Lyckost mig..!

Av ninnej - 8 mars 2011 11:03

Nu är den här. Dagen min kära pappa måste dela med alla landets kvinnor. 

Jag gratulerar dig hjärtligast på din födelsedag pappsen, och är nu illa tvungen att gå över till kvinnodagen.


Tänkte att detta inlägget skulle handla om ladies. 

Kvinnor som inspirerar mig varje dag. Kvinnor som gör mig till den jag är.

Och vet ni?

Jag är feminist och jämnställdhetskämpe.

Men! Jag tänker inte klä ut mig til man och förtrycka mitt kön... Den paradoxen har jag följt tidigare i mitt liv och fått nog av.


För jag är stolt över att vara kvinna.. Jag är både smart och sexig. Jag är snygg..

Jag har tuttar och flörtiga ögonfransar. Jag har ibland jävligt håriga ben och jag både svär och fiser som en sjöman. 

Jag vet vad jag vill och vad jag tycker. 

Ibland förstör jag för mig själv genom att i fel lägen säga min åsikt. Men blah.


I dag är det våran dag! RAISE YOUR GLASS!!!

Heja extra mycket på er själva idag.. Fan vad grejjer vi klarar av VARJE DAG!!

Vi är ju fan BÄST!! :-*

(När jag skrev denna listan nedan insåg jag hur intimt och personligt det blev.. Men tänker ändå publicera det. Kvinnorna nedan är i Random ordning -förutom Pink..Hehe)


  

P!NK

Universums COOLASTE kvinna. Hon kör sin egen grej och har lyckats med det. Hon är även djurrättsaktivist och inspirerar mig att vara mig själv, säga min åsikt och skita i andra som jag inte mår bra av att vara med. Även att vara veggis samt att stödja djurrätt. Mycket bra i en och samma männsika.


  

ANITA

Min älskade mamma. Ibland inspirerar hon mig ut till rymden... Medan hon andra gånger gör mig arg ut i rymden.. Hon pushar mig dit jag aldrig någonsin skulle nått själv och stöttar mig i mina val. Oavsett. Hon har uppnått GALNA och UTROLIGA saker med sin målmedvetenhet och hon är inte hellre rädd att säga sin åsikt. Ofta med ett leende - en förmåga jag fortfarande lär mig. Den du är och det du gör är HELT FANTABULOUS, morsan!! <3 Du inspirerar mig till målmedvetenhet och allmän POWER!


  

ANGELINA JOLIE

Gör mycket gott för världen. Dessutom är hon så in i helvetes snygg att det gör ont. Hon inspirerar mig till att vara snäll och god. Även om man bara är en människa kan man göra stor skillnad för många!


  

MARIA MENA

Sångerska och låtskrivare från Norge. Har ni inte lyssnat in hennes låtar, så gör det nu. Fantastisk röst och fantastiska låtar. Hon inspirerar mig musikaliskt. 


AMALIE

Min kära, älskade och hatade lillasyster. Vi har indeed haft våre dispyter och vi är fortfarande väldigt olika. Du inspirerar mig till skönhet och att vara mig själv. Även om omvärlden säger en sak kör du ändå på det du tycker är rätt, på gott och ont. 



   

LERKE

Min lilla bäbis, som inte längre är en bäbis. Du börjar sakta men säkert inta formen av en vuxen kvinna och hitta din plats. Du är fantastisk på allting du företar dig. Du inspirerar mig till allting som har med djur att göra. Även till skönhet och att vara rolig. Du har även blivit en riktig killtjusare (tycker i alla fall jag) och är inte hellre rädd att säga vad du tycker. Din tunga är ibland så vass att man undrar var du får allting ifrån. 



 

SOFIA

Min styvmamma. Här snackar vi att genomföra det man själv tycker är rätt, oavsett vad det innebär. Nu tänker jag på faktumet att hon och min pappa driver en egen gård med egna djur och nästan all mat de behöver för att leva. De odlar och slaktar alldeles själva och har en väldigt härlig uppfattning om livet. Du inspirerar mig till att leva i nuet och älska varje dag.


 

TAYLOR SWIFT

Kan inte låta bli att tycka om henne. Tycker hon är hysterisk.. och rolig. Hon sjunger och spelar country, och håller sig till det och omvärlden GILLAR det! Hon skulle ju kunna köra på lite lättare klädsel och lite poppigare musik. Men no-no. You go girl!


 

SARAH MCLACHLAN

Följt mig en ganska lång stund i livet och måste självklart platsa här i dag. Hennes musik är känslosam och verklig. Med sina låtar, blant annat Angel, har hon inpirerat mig att visa känslor på ett sätt jag aldrig nånsin vågat.


 

ROBYN

FABULOUS! Älskar väl i princip alla hennes låtar.. Levande bevis på att man inte behöver vara amerikan för att lyckas!


    

NATALIE PORTMAN

Snyggast. Inspirerar mig till skönhet och kvinnlighet när det är som bäst. 


MARYJET

När hon var med i Idol hade showen en helt unik kvalité. Hon visade även för Sverige att hon är gay under programmet och accepterades för det. Inspirerar mig till ärlighet.


Det var måånga fler av mina tjejer jag typ dagligen umgås med jag ville ha med här, men insåg att det skulle ta hela kvällen. 

Men jag har inte glömt er. Puss och kram till Louise, Sara och Angelica på denna dagen <3



Av ninnej - 7 mars 2011 13:14

Herregud. Nu hoppas jag innerligt att någon kan förklara för mig varför man skall äta Halalslaktat kött. 

Vi lever ju inte i stenåldern längre. 

Och ni får gärna bli arga. Men jag tänker aldrig i helvete äta något sådant.. Aldrig ens tillåta att det tillagas eller tas in i mitt hem. (nu äter ju inte jag "human-slaktat" heller.)


Nu hoppas jag inte att jag trampat någon på fötterna. Förklara mig gärna varför man skall äta halal om jag gjort det. 


OCH OCH OCH! Även om videon lite halvt propagerar för SverigeDemokraterna är det INTE min avsikt med att visa filmen. Röstar så grönt det bara går. 


"I religionens förtecken tillåts detta av Fredrik Reinfeldt och övriga partier, utom SD.
Reinfelt har varit på ett Halalslakteri, och ändå förespråkar han den här grymma metoden där djuren ligger och suger luft direkt ur luftstrupen medan blodet rinner ur. Djuren är vid fullt medvetande hela tiden med smärtan i halsen tills allt blodet sakta runnit ut och djuret till sist dör." -Från Youtube.


Av ninnej - 7 mars 2011 11:07

Somnade med ljuset på och ansiktet i boken i går och vaknade typ nu. 

Då kanske ni undrar om jag dreglade i boken... Men det gjorde jag inte.. Konstigt nog. Knycklade bara till några sidor lite..

Anywho..

Jag tänkte då jag att jag skiter i allting idag. 

Inte riktigt så dramatiskt som det låter..

Har lab hela dagen, och är typ strax klar. Har tvättid klockan 16 vilket innebär att jag måste åka tidigare från skolan.. OCH jag hade tänkt stanna hemma i morgon och plugga järnet. Men nu gör jag det idag istället. Och åker till skolan i morgon ändå. Blir så bra så :)


Boken är förresten mycket bra. Kafka på stranden alltså. Inte för att jag förstår så mycket än men det är så många vackra saker med.. Och jag verkligen njuter av att läsa och vill läsa så långsamt att jag får med mig allting. 


  


Ha en strålande dag <3

Av ninnej - 6 mars 2011 19:28

Då har man pluggat en hel del. 

Det verkar som att jag har klisterhjärna nu i veckorna. Inte dumt, inte dumt...

Fick dock varva det hela med lite pausgympa ála crazy-dancing-since-nobodys-watching.. DET ÄGER XD

Inte för att det är vackert... Men jag har ingen spegel här som berättar det för mig.. :p


Känns som att jag har mycket på hjärtat ikväll. 

Skickat iväg en del mail till föreläsare vars hand-outs jag inte blir klok på.. Kan ju inte svara på några frågor när de inte skrivit svar nånstans.. Där får man för att inte gå på föreläsningar.. 

Och det vill jag lova att det är slut på...


Ni som hängt med ett tag kanske vet att jag och Karl (när vi flyttade till Kortedala) bestämde oss för att kolla hur länge vi kunde klara oss utan att koppla in teven. 

Och det gick ju ganska bra. 

Jag har fortfarande ingen tv! Vilket innebär att jag varit utan teve i nästan 8 hela månader.. (Alltså. Ingen TV finns att skåda i mitt hem).


Det enda jag tycker är EXTREMT tråkigt är när jag säger att jag kollat på något program (typ solsidan eller något annat) så har jag flera gånger fått fnittriga kommentarer om att "..men du kollar väl inte på tv" eller "..men du har väl ingen tv?"

Och då blir jag ledsen.. Nåt så in i helvete faktiskt. Och som vanligt kan jag inte säga till.. Det blir ju jobbigt då. Bättre att hålla käften. 

När jag får såna kommentarer känns det som att jag mislyckats med min grej, eftersom jag fallit för frestelsen att någon enstaka gång sätta på ett program jag tycker är bra. 


Och det kan ni spara er för. Det är ibland skittråkigt att bo själv och vara utan "bakgrundsprat". Det är fullständigt deprimerande.. Jag vill också sitta passiv någon gång då och då och vara halvt järndöd medan jag stickar.

Här är HELT tyst. Och det är BARA jag. 

Det är faktiskt jobbigt att hela tiden vara tvungen att bestämma vad jag skall göra.


Ibland är det det bästa som finns, men ibland önskar jag verkligen att jag kunde sätta på dumburken och bara ligga där i soffan och bli matad med onödig information. MEN ICKE..


Så pleace. Jag ger verkligen fan i om ni "inte kollar så mycket på tv heller". Detta är ett val jag har gjort, ingen propaganda som jag försöker pracka på någon annan. 

Så om jag har lust att kolla på ett avsnitt solsidan så GÖR JAG DET.. Och om ni kollar varje avsnitt av Solsidan, Big Brother, Bonde Söker Fru, Och allt ni måtte tycka om.. SÅ GÖR DET. 

I judge nobody.. So don't judge me.


  

BILDKÄLLA

Ovido - Quiz & Flashcards